Vereniging

Vereniging Buurtmoestuin Castellum is een vereniging van buurtbewoners, die samen de buurtmoestuin in het Castellumpark Hoge Woerd op ecologische wijze inricht en onderhoudt. Het is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en flora en fauna een plek hebben.

De gemeente Utrecht heeft de grond voor de buurtmoestuin in bruikleen gegeven en leefbaarheidsbudget toegekend. Daarmee is in 2011 de vereniging opgericht, is een pad aangelegd en zijn waterbakken geplaatst.

In de buurtmoestuin hebben leden een eigen stukje grond naast de gezamenlijke delen. In het eigen stukje kan iedereen op ecologische wijze z’n eigen groenten verbouwen. Bessen, bramen, frambozen, aardbeien, kruiden, courgettes en bloemen sieren de gemeenschappelijke stukken van de buurtmoestuin.

De vereniging organiseert een aantal keer per jaar gezamenlijke tuinwerkdagen en workshops. Bijvoorbeeld om de bessenstruiken te snoeien of onkruid te wieden. In januari wijden we het tuinjaar in met een nieuwjaarsborrel bij het vuur. Aan het eind van de zomer is het tijd voor een oogstfeest en koken we buurtmoestuinsoep uit eigen tuin.